1.Składniki dzielimy i pieczemy kolejno biszkopty.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę,dodajemy orzechy,mąkę krupczatkę,bułkę tartą i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy za pomocą łopatki. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut w temp. 180 stopni. Upieczone biszkopty odstawiamy do wystygnięcia.
2.Odlać 1/2 szklanki od przygotowanej ilości mleka i wymieszać z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, cukrami oraz żółtkami. Pozostałą ilość mleka zagotować. Do gotującego się mleka dolać mleko ze składnikami masy budyniowej. Wymieszać, poczekać aż zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Zmiksować masło, powoli dodając (najlepiej po łyżce) do masła masę budyniową .
3.Upieczone biszkopty orzechowe przekładamy kremem. Na wierzchu smarujemy masą krówkową i posypujemy grubo krojonymi orzechami.
Komentarze