Orzechowa fuzja

0 (0 ocen)

  • 60 min

Potrząsamy składnikami i gotowe!

  • 60 min

Składniki:

  • 100 g masła/margaryny
    200 g orzechów laskowych
    100 g gorzkiej czekolady
    300 g mąki
    30 g proszku do pieczenia
    200 g cukru
    4 jaja
    250 ml adwokatu
    50 ml mleka
    2 polewy orzechowe
    orzechy do posypania

Orzechowa fuzja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tłuszcz stopić i ostudzić. Orzechy i czekoladę posiekać.
    Mąkę wsypać z proszkiem do pieczenia, cukrem, czekoladą, orzechami, tłuszczem jajkami, adwokatem i mlekiem do miski i przykryć pokrywką.
    Potrząsać ok. 3 min, tak by wszystkie składniki się wymieszały.
    (Można też wymieszać mikserem).
  • 2. Okrągłą formę (Φ 26 cm) natłuścić i posypać bułką tartą.
    Wlać ciasto i włożyć do piekarnika.
    Piec 45 minut w 175 stopniach C (termoobieg)
  • 3. Ciasto ostudzić. W międzyczasie roztopić polewę orzechową.
    Polać ciasto i posypać orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy