Omlet z warzywami

0 (0 ocen)

  • 5 min

Ten omlet to pyszny pomysł na sniadanie z wykorzystaniem warzyw z gotowania rosołu.

  • 5 min

Składniki:

  • 6 jaj
    2 ugotowane marchewki z rosołu
    1 pietruszka ugotowana
    kawałek selera ugotowany
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    oliwa

Omlet z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewam niezbyt mocno niewielka ilośc oliwy. ugotowane w rosole warzywa kroje w kostkę, wrzucam na patelnię i przesmażam przez 2-3 minuty.
  • 2. Do miski wbijam po kolei jajka, roztrzepuję je dodając niewielką ilośc soli i pieprzu a także ulubionych ziół np prowansalskich. Jajka wylewam na patelnię,chwilę wszystko mieszam a następnie zmniejszam ogień, przykrywam przykrywka i podgrzewam aż omlet się zetnie (ok 10 min).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy