Omlet z warzywami

5 (147 ocen)

  • 30 min

Taki omlet polecam na bardzo sycące śniadanie. Wystarczy pół godzinki żeby go przygotować.

  • 30 min

Składniki:

  • Masa jajeczna:
    4 jajka
    sól do smaku
    pieprz czarny do smaku
    1 łyżeczka masła

    Warzywa:
    20 dag mrożonych warzyw ( groszek, fasolka szparagowa, marchewka, kalafior, brukselka )
    masło do smażenia
    sól do smaku

Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Przystawki

Omlet z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa rozmrażamy i dokładnie odsączamy z wody. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i smażymy do miękkości często mieszając. Przyprawiamy do smaku solą.
  • 2. Jajka roztrzepujemy razem z pieprzem i solą do smaku, dodajemy pokrojone w kosteczkę masło. Następnie masę jajeczną wylewamy na warzywa i smażymy aż się zetnie, łopatką podważamy brzegi, żeby masa spływała, usmażony z jednej strony omlet zsuwamy na talerz i stroną niedosmażoną zsuwamy z powrotem na patelnie i dosmażamy.
  • 3. Gotowy omlet przekładamy na talerz i podajemy. Smacznego.

Porady

Użyłam gotowej mieszanki warzyw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować