Omlet z warzywami

5 (167 ocen)

  • 30 min

Pyszny i szybki pomysł na bezmięsny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • (na 1 porcję)
    2 spore pieczarki
    1/4 strąka czerwonej papryki
    1/2 czerwonej cebuli
    2-3 suszone pomidory w oleju
    1/4 małej cukinii
    2 średniej wielkości jaja
    2 płaskie łyżki mąki pszennej
    3 łyżki mleka
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet Przekąski

Omlet z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymyte i obrane pieczarki pokroić w grubsze plasterki. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
    Do zarumienionych pieczarek dodać pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę i cukinię. Całość smażyć ok.5min. Rozłożyć równomiernie na patelni. (24śr.)
    W misce rozbić jajka, lekko ubić wlać mleko stale ubijając, dodać przesianą mąkę, posolić, delikatnie wymieszać.
    Na patelnię wlać masę jajeczną. Skręcić gaz. Patelnię przykryć pokrywką. Gdy wierzchnia warstwa będzie już ścięta. Zdjąć pokrywkę, a następnie patelnię przykryć talerzem po czym przewrócić patelnię do góry nogami tak aby omlet znalazł się na talerzu.

Porady

Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym lub ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować