nie - LUBIANA WĄTRÓBKA

0 (0 ocen)

  • 30 min

łatwa w przygotowaniu, soczysta i tania ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg wątróbki drobiowej
    1 duża cebula
    4 marchewki
    2 łyż mąki
    Olej do smażenia

Nie - lubiana wątróbka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę bardzo dokładnie myjemy, odcinamy wszelkie żyłki, krwinki jednym słowem to co zniechęca : ) Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulkę kroimy w pół plasterki niezbyt cienkie. Następnie wrzucamy wątróbkę na tłuszcz dodajemy cebulkę i podsmażamy pod przykryciem, jak zacznie się ścinać dolewamy 0,5 szklanki wody wrzucamy marchew i przykrywamy. Już prawie gotową ściągamy z ognia i oprószamy mąką, mieszamy.

Porady

Bardzo ważne by robić ją na małym ogniu. Chociaż jest sucha w środku to sosik dodaje soczystości, jest pyszna- ja jem zawsze z pieczywem :)

Komentarze

Podobne przepisy