Naleśniki po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 40 min

Polecam naleśniki z farszem z czerwonej fasoli.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki kukurydzianej
    1/2 szklanka mąki pszennej
    2 jajka
    1 szklanka wody
    szczypta soli
    1 łyżka oleju

    farsz:

    35 dkg fasoli czerwonej
    4 pomidory
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1 ogórek zielony
    chili w proszku
    sól.pieprz

Naleśniki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ew5gnl 1. Z obu rodzajów mąki , jajek, soli i wody przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Odstawić na około 30 min do lodówki.
  • image-1yrepne 2. Następnie usmażyć naleśniki
  • image-1mdjyve 3. Fasolę namoczyć na noc , ugotować, odcedzić.
  • image-1iynheb 4. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać fasolę , wymieszać i chwilę podgrzać.Doprawić do smaku chile, pieprzem i solą.
  • image-0bbtqa6 5. Ogórek obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w kostkę.
  • image-2b6gx5j 6. Wszystkie składniki wymieszać.
  • image-1k37ym7 7. Nakładać na naleśniki, rolować. Podawać na ciepło.

Porady

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy