Naleśniki dyniowe z syropem klonowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na samo wspomnienie cieknie mi ślinka.

Składniki:

  • 0,5 szklanki wody gazowanej
    szklanka mleka
    3/4 szklanki puree z dyni
    2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    2 łyżki oleju
    łyżka cukru
    skórka pomarańczowa starta z połowy pomarańczy

    syrop klonowy, ilość wg uznania

Naleśniki dyniowe z syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą (pomarańczę przed starciem skórki należy sparzyć i dokładnie umyć) i smażymy na rozgrzanej patelni.

    Podajemy polane syropem klonowym lub miodem.

    Smacznego :)

Porady

Puree z dyni przyrządzamy w następujący sposób. Dynie kroimy na niewielkie kawałki, oczyszczamy z pestek. Układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy i pieczemy przez godzinę. Po tym czasie obieramy ją ze skórki i miękki miąższ miksujemy.

Notka redakcyjna

PP_11-2015

Komentarze

Podobne przepisy