Naleśniki budyniowe

0 (0 ocen)

odkąd wypróbowałam ten przepis moja rodzina innych naleśników nie chce

Składniki:

  • 3 jajka
    3 łyżki cukru
    szczypta soli
    2 łyżki oleju
    400 ml mleka
    2 budynie waniliowe (po 40 gram)
    4 łyżki mąki pszennej
    olej do smażenia

Naleśniki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki przełożyć do miski (oprócz oleju do smażenia). Mikserem wymieszać jednolite ciasto. Na patelni rozgrzać olej (bardzo małą ilość). Ciasto naleśnikowe wlewać porcjami. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami np. dżemem, konfiturą lub cukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy