Muffinki schabowe z warzywami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Jeśli chcemy zrobić smaczny i efektowny obiad to postawmy na nowoczesną kuchnię i oryginalny sposób podania. Drugie danie przygotowane z takimi muffinami sprawi, że goście będą zachwyceni. Delikatny schab otulony mixem warzyw smakuje wyśmienicie.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Około 0,5 kg schabu bez kości
    Mała marchewka i cebula
    Pół szklanki startej cukinii
    Garść pokrojonej zielonej fasolki szparagowej
    Garść pokrojonego pora
    2-3 jajka
    Około ¾ szklanki mleka
    Łyżeczka mąki ziemniaczanej
    Sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego
    Olej

Muffinki schabowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mm 1. Schab pokrój w kostkę i obtocz w przyprawie do mięsa wieprzowego. Odstaw na kilka godzin, a następnie usmaż na oleju. Marchewkę obierz, pokrój i ugotuj. Fasolkę i pora także ugotuj. Cebulę obierz i drobno pokrój. Mleko rozmieszaj z jajkami i mąką ziemniaczaną. Wszystkie warzywa, mięso oraz mieszaninę jajeczną przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Wsyp przyprawy do smaku. Masę przełóż do foremek na muffiny. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy