Młoda kapusta z koperkiem

0 (0 ocen)

W okresie wiosenno-letnim często gości na moim stole.

Składniki:

  • 1 główka kapusty

    1 cebula

    przyprawa uniwersalna, sól, pieprz

    oliwa lub masło

    koperek

Młoda kapusta z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, poszatkować i przełożyć do garnka zalewając niewielką ilości wody , dodać ok. 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej. Dusić do miękkości. Cebulę drobno pokroić , podsmażyć pod koniec dodając 1 łyżkę mąki. Gdy kapusta będzie miękka dodać do niej cebulę i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem , wsypać pokrojony koperek (wg uznania, ja daję go dużo). Jeszcze chwilę zostawić na małym ogniu.

Komentarze

Podobne przepisy