Mleczne kotlety ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Schabowe to danie które często gości na moim stole. Tym razem w mlecznej panierce z dodatkiem szczypiorku.
Wychodzą mięciutkie i pulchniutkie.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2podwójne piersi z kurczaka
    dodatkowo:
    8łyżek bułki tartej
    3-4 jajka
    sól,
    pieprz
    Curry
    Garść szczypiorku pokrojonego
    olej do smażenia
    1szkl mleka
    2cebule

Mleczne kotlety ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na kotlety, rozbijamy tłuczkiem. Każdy z osobna posypujemy solą, pieprzem, curry. Następnie przekładamy do wysokiego naczynia pojedynczo najpierw kotlet pozniej cebulę pokrojoną w piórka i zalewamy mlekiem. Tak robimy ze wszystkimi kotletami. Tak zamoczone kotlety pozostawiamy na 2godz.
    Jajka rozbełtujemy dodajemy do nich szczypiorek. Następnie mięso obtaczamy w jajku a później w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

Podobne przepisy