Mięsna rolada

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

na duży apetyt

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • - 1 kg mięsa mielonego
    - 1 jajko surowe
    - 3 jajka ugotowane
    - 20 dag sera
    - 1 opak. ciasta franc.
    - 1 cebula
    - sól, pieprz

Mięsna rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0vm5w23 1. Połowę sera kroimy w drobną kostkę, resztę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Mięso mielone łączymy z przyprawami, serem i surowym jajkiem. Dokładnie wyrabiamy. Następnie wykładamy połowę na blaszkę na to ugotowane jajka i resztę mięsa. Wstawiamy do piekarnik 180st na ok 45min.
  • image-1f5woq6 2. Po schłodzeniu się rolady wykładamy ją na rozłożone ciasto francuskie i obkładamy nim roladę dokładnie zlepiając brzegi. Wierzch posypujemy serem i wstawiamy ponownie do piekarnika na ok 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy