Matiasy z marchewką

  • wyświetlono: 343 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Matiasy z marchewką możemy podać jako przystawkę lub do obiadu. Smakuje bardzo dobrze zarówno z chlebem jak i z ziemniakami. Polecam.

  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 płaty matiasa,
1 średnia cebula,
1 duża marchewka,
garść rodzynek,
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
1/2 szklanki.wody,
pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Matiasy z marchewką

  • Matiasy z marchewką1. Matiasy moczymy w wodzie około 2-3 godzin. Rodzynki zalewamy gorącą wodą.

    Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce, następnie gotujemy około 10 minut.

    Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju gdy będzie szklista, dodajemy ugotowaną marchewką i rodzynki smażymy razem przez 5 minut, dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany z wodą i przyprawy.

    Chwilę razem smażymy

Porady

Czas przygotowania bez moczenia matiasów.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

marchewkatania kuchniamatias

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz z groszkiem i marchewką

Dodane przez: Gosia123

Gulasz z groszkiem i marchewką

Bardzo szybki pomysł na obiad....

Roladki schabowe z marchewką

Dodane przez: RedakcjaPP

Roladki schabowe z marchewką

Codziennie gotuję dla mojej rodziny,...

filet z kurczaka pod marchewką

Dodane przez: capri

filet z kurczaka pod marchewką

Filet panierowany to żadna nowość,...

gularz wieprzowy z marchewką

Dodane przez: Bożena Z.

Gulasz wieprzowy z marchewką

Dzis na obiad polecam aromatyczny...

Roladki z marchewką

Dodane przez: danusia19671

Roladki z marchewką

Lubię wymyślać nowe potrawy, zrobiłam...

Roladki schabowe z marchewką

Dodane przez: Megg

Roladki schabowe z marchewką

Zamiast zwykłego tradycyjnego schabowego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE