MAŚLANA PAPRYKA

0 (0 ocen)

Tak przygotowaną paprykę można wykorzystać do przygotowania nawet wykwintnych dań.Doskonała jako dodatek do obiadu.Polecam.

Składniki:



  • 1 kg. papryki
    1 kostka masła /ważne/
    sól do smaku

Maślana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • maślana papryka 1.



    Paprykę pokroić,usunąć gniazda nasienne,umyć i
    pokroić w drobną kostkę.

  • maślana papryka 2. Do garnka z grubym dnem
    włożyć masło,pokrojoną paprykę i smażyć aż papryka
    będzie miękka.Przyprawić do smaku solą,przełożyć do
    słoiczków i pasteryzować 15 min.
  • maślana papryka 3.
    Można też ułożyć
    paprykę w pojemnikach do zamrażania i zamrozić.
  • maślana papryka 4. Tak przygotowana papryka doskonale smakuje wymieszana z ryżem
    ugotowanym na sypko,jako dodatek do kotletów
    schabowych,filetów z kurczaka ,czy chińskich potraw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy