Marynowane grzybki

  • wyświetlono: 686 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Grzyby marynowane inaczej, po prostu gotowane w zalewie octowej.

  • 20 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
Grzyby leśne
Zalewa:
1 szklanka octu 10%
5 szklanek wody
1 łyżka cukru
Listek laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach
1 duża cebula

Sposób przygotowania przepisu:

Marynowane grzybki

  • 1. Wykonanie: świeże grzyby oczyścić, opłukać, zalać wodą, dodać 1 łyżkę soli, ugotować, osączyć na durszlaku, duże przekroić.
    Składniki zalewy zagotować, dodać cebulę pokrojoną w plasterki, gotować około 2-3 minut jeszcze. Dodać osączone grzyby, wymieszać, gotować na wolnym ogniu około 5 minut, gorące przekładać do słoików wraz z zalewą, zakręcić, odwrócić do góry dnem.

Porady

1.jako przyprawę można dodać jeszcze ziarna gorczycy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzybyocetcebula.z kuchni mojej mamy

Komentarze

Podobne przepisy

prawdziwki marynowane

Dodane przez: capri

grzybki marynowane

Jako, że grzybobranie dzisiejsze...

grzybki

Dodane przez: goshia

Marynowane grzybki

Odrobina lata zamknięta w słoiku

Marynowane borowiki

Dodane przez: Kloruś

Marynowane borowiki (grzybki)

Dzisiejszy wypad do lasu zaowocował...

grzyby marynowane w occie

Dodane przez: agnieszka8883

Marynowane grzybki

Uwielbiam grzyby! Uwielbiam zabierać...

p

Dodane przez: KuchniaPoli

Grzybki marynowane

Grzybki marynowane.

Grzybki w occie

Dodane przez: Martyna1991

Grzybki marynowane w occie

Takie grzybki pewnie lubi większość...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE