Marynowane cytryny

0 (0 ocen)

Ich plus to,że można je przygotować o każdej porze roku. Idealne do mięs, deserów.

Składniki:

  • 10 cytryn,
    1 łyżeczka nasion gorczycy,
    2 papryczki chilli,
    1 łyżeczka imbiru w proszku,
    15 dag cukru,
    Sól

Marynowane cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytryny umyć,sparzyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki, przesypać solą i zostawić na noc w szklanej misce.
  • 2. Uprażyć na patelni gorczycę i dodać drobno pokrojone papryczki chilli.
  • 3. Odcedzić cytryny pozostawiając wodę i ułożyć cytryny w wypażonych słoikach, przesypując gorczycą z chilli.
  • 4. Z uzyskanego po odcedzeniu cytryn płynu ugotować syrop dodając cukier,imbir i pół szkl.wody. Zalać cytryny. Gotowe do jedzenia po miesiącu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy