Marynowane cytryny

  • wyświetlono: 241 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ich plus to,że można je przygotować o każdej porze roku. Idealne do mięs, deserów.

uuuuuunazwy-1

Składniki

10 cytryn,
1 łyżeczka nasion gorczycy,
2 papryczki chilli,
1 łyżeczka imbiru w proszku,
15 dag cukru,
Sól

Sposób przygotowania przepisu:

Marynowane cytryny

  • 1. Cytryny umyć,sparzyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki, przesypać solą i zostawić na noc w szklanej misce.
  • 2. Uprażyć na patelni gorczycę i dodać drobno pokrojone papryczki chilli.
  • 3. Odcedzić cytryny pozostawiając wodę i ułożyć cytryny w wypażonych słoikach, przesypując gorczycą z chilli.
  • 4. Z uzyskanego po odcedzeniu cytryn płynu ugotować syrop dodając cukier,imbir i pół szkl.wody. Zalać cytryny. Gotowe do jedzenia po miesiącu

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciedania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylaPrzetworyna zimę

Komentarze

Podobne przepisy

Papryka marynowana

Dodane przez: bogusia82

Papryka marynowana

Każdego roku marynuję paprykę,...

image-0x4uai9

Dodane przez: paolineczka

Konfitura z cytryny

Konfitura cytryny?? CZemu by nie...

Papryka marynowana

Dodane przez: liliwkuchni

Marynowana papryka

Kolejnym z przetworów który się...

cukinia

Dodane przez: bogusia82

Cukinia marynowana w occie

Bardzo smaczna cukinia marynowana,...

Cytryna z imbirem do herbaty

Dodane przez: agatab

Cytryna z imbirem do herbaty

Tak przygotowana cytryna jest źródłem...

marynowane rzodkiewki

Dodane przez: klementynka

marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki- chrupiące...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE