Maliny z likierem kokosowym i bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Deser dla dorosłych - mrożone maliny połączyłam z likierem kokosowym i bitą śmietaną. Wyszło pięknie i pysznie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 porcje:
    700-800 g mrożonych malin
    banan
    250 ml likieru kokosowego np. Malibu
    50 ml białego rumu np. Bacardi

    bita śmietana:
    200 g słodkiej śmietanki 42%
    15 g liofilizowanych malin
    cukier puder
    2 łyżki likieru kokosowego

    przybranie:
    maliny
    listki u mnie limonki, ale można użyć mięty lub melisy

Maliny z likierem kokosowym i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zamrożone maliny i banana miksujemy z likierem i rumem.

    Śmietanę, cukier, puder, pokruszone liofilizowane maliny ubijamy na puszystą pianę.

    Do kieliszków przekładamy warstwę z mrożonych malin i bitą śmietanę.

    Ozdabiamy malinami i listkiem limonki, melisy lub mięty.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy