Pyszne mini serniczki o smaku malinowym pokryte chrupiącą gorzką czekoladą.
2 godz.
Więcej niż 10 osób
Średni
Składniki:
600 g tłustego białego sera
200 g rozpuszczonego masła
szklanka cukru pudru
20 g cukru z prawdziwą wanilią
pół łyżeczki kardamonu
pół szklanki przetartego musu malinowego
listek żelatyny
Malinowe babeczki sernikowe w gorzkiej czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser miksujemy blenderem z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i kardamonem.
2.Do zmiksowanego sera dodajemy roztopione masło, mus malinowym(w którym rozpuściliśmy żelatynę). Ponownie miksujemy.
3.Masę serową przekładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do zamrażarki minimum na 3 godziny.
4.Zamrożone babeczki wyciągamy z silikonowych foremek.
5.Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Każdą babeczkę wbijamy na długą wykałaczkę i dokładanie zanurzamy w czekoladzie. Babeczki są bardzo zimne, dlatego czekolada od razu na nich tężeje.
6.Babeczki przekładamy na talerzyki deserowe. Ozdabiamy świeżymi malinami. Babeczki gotowe są do podanie po 15 - 20 minutach, gdy postoją w temperaturze pokojowej.
Komentarze