Małe pierożki z farszem wieprzowo- drobiowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Małe ponieważ kółka wycinałam małą szklaneczką. do tego farsz drobiowo wieprzowy z duża ilością czosnku. Po ugotowaniu pierożki polane roztopionym słonym masełkiem.

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto

    1/2 kg maki

    1 szklanka gorącego mleka

    3 łyżki oleju

    sól



    farsz

    30 dag piersi z kurczaka

    30 dag łopatki

    4 ząbki czosnku

    4 łyżki bułki tartej

    sól

    pieprz

Małe pierożki z farszem wieprzowo- drobiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy gorące mleko , wlewamy olej , mieszamy . Do miski wsypujemy mąkę dodajemy sól następnie dolewamy ciepłe mleko i wyrabiamy ciasto. Po wyrobieniu odstawiamy. Mięsa mielimy. Bułkę tartą zalewamy kilkoma łyżkami wody - jak napęczniej dodajemy do mięsa.
  • 2. Mieszamy, dodajemy wyciśnięty czosnek , sól,pieprz do smaku. Zimne ciasto rozwałkowujemy wycinamy małe kółka nakładamy farsz zlepiamy. Gotujemy. Gotowe polewamy roztopionym masłem odrobinę posolonym do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy