Makaronowe rurki z kurczakiem, szparagami, zieloną fasolką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sycące i smaczne danie na szybki obiadek

  • 40 min

Składniki:

  • ok 50 dag makaronu rurki,
    50 dag piersi z kurczaka,
    po 25 dag pieczarek, blanszowanych zielonych szparagów i blanszowanej zielonej fasolki,
    pół opakowania przyprawy do gyrosa,
    pieprz,
    sól morska,
    słodka śmietanka,
    łyżka mąki,
    olej

Makaronowe rurki z kurczakiem, szparagami, zieloną fasolką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przełożyć do garnka.
    Pierś kurczaka opłukać i pokroić w drobne części i wrzucić na rozgrzany olej na dużą patelnię Dodać przyprawę do gyrosa i pokrojone pieczarki. Przykryć pokrywką i dusić aż pierś będzie prawie miękka. Po tym czasie na patelnię dorzucić szparagi i fasolkę, przemieszać, jeszcze chwilę smażyć. Doprawić solą i pieprzem, a na koniec zagęścić mąką rozrobioną w śmietance. Tak przygotowany sos dodać do makaronu, wymieszać i nakładać na talerze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy