ok 50 dag makaronu rurki,
50 dag piersi z kurczaka,
po 25 dag pieczarek, blanszowanych zielonych szparagów i blanszowanej zielonej fasolki,
pół opakowania przyprawy do gyrosa,
pieprz,
sól morska,
słodka śmietanka,
łyżka mąki,
olej
Makaronowe rurki z kurczakiem, szparagami, zieloną fasolką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przełożyć do garnka.
Pierś kurczaka opłukać i pokroić w drobne części i wrzucić na rozgrzany olej na dużą patelnię Dodać przyprawę do gyrosa i pokrojone pieczarki. Przykryć pokrywką i dusić aż pierś będzie prawie miękka. Po tym czasie na patelnię dorzucić szparagi i fasolkę, przemieszać, jeszcze chwilę smażyć. Doprawić solą i pieprzem, a na koniec zagęścić mąką rozrobioną w śmietance. Tak przygotowany sos dodać do makaronu, wymieszać i nakładać na talerze.
Komentarze