Makaronowa zapiekanka ze szpinakiem i rybą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapiekanka ta jest łatwa w przygotowaniu i jednocześnie bardzo smaczna

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 ząbki czosnku, 2 filety z mintaja lub miruny, opakowanie szpinaku mrożonego, 2 łyżeczki śmietany 18%, mała cebula, opakowanie makaronu świderki razowego, 30 dkg żółtego sera, vegeta, czosnek granulowany, sól, pieprz, olej do podsmażenia

Makaronowa zapiekanka ze szpinakiem i rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy z rozdrobnionym czosnkiem aż zrobią się miękkie. Do cebuli i czosnku dodajemy szpinak. Do rozmrożonego gotującego się szpinaku dodajemy pokrojoną rybę w kostkę. Gdy ryba będzie miękka doprawiamy sos śmietaną solą, vegetą, czosnkiem granulowany i pieprzem. Makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem posypujemy startym serem. Zapiekamy makaron w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut. Smacznego;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy