Makaron ze szpinakiem i mascarpone

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Efekt eksperymentów z użyciem mascarpone do wytrawnego dania.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g makaronu
    Op mrożonego szpinaku
    Cebula
    Ząbek czosnku
    Małe op mascarpone (ok. 200g)
    2 łyżki kukurydzy z puszki
    Olej
    Sól, pieprz

Makaron ze szpinakiem i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
  • 2. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę podsmażamy. Potem dokładamy szpinak i dusimy do rozmrożenia. Na końcu rozprowadzamy mascarpone do połączenia składników i dosypujemy kukurydzę żeby nadała chrupkość.

Komentarze

Podobne przepisy