Makaron z sosem kalarepkowo-porowym

0 (0 ocen)

Moja propozycja obiadowa, szybka i smaczna.

Składniki:

  • 150g makaronu farfalle
    70g pora
    1 kalarepka
    Ok 8 różyczek brokuła
    3 łyżki margaryny
    4-5 łyżek masła
    Ok 8 łyżek słodkiej śmietanki 12%
    0,5 szklanki gorącej wody
    Sól, pieprz, wegeta, maggi do smaku

Makaron z sosem kalarepkowo-porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
  • różyczki brokuła 2. Różyczki brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie.
  • por i kalarepka 3. Kalarepkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić w półplasterki, usmażyć na margarynie.
  • dodac różyczki brokuła 4. Dodać ugotowane różyczki brokuła, gorącą wodę i słodką śmietankę.
  • dodac masło i wode 5. Na koniec dodać masło i przyprawić do smaku.
  • podanie dania 6. Ugotowany makaron podawać z sosem kalarepkowo-brokułowym.

Porady

Ugotowany makaron można dodać do sosu i wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy