Przepyszny, bezmięsny, błyskawiczny i tani. Porcja na 4 osoby.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
2 średnie pory (tylko biała i seledynowa część)
200 gramów topionego serka (można użyć smakowego, polecam z firmy Hochland i Sertop, ładnie się rozpuszczają)
1/4 szklanki mleka
sól (niewiele, ze względu na serki)
czarny mielony pieprz (sporo)
2 kopiaste łyżki tartego parmezanu do posypania
siekana zielona pietruszka
Makaron z sosem serowo - porowym czyli obiad w 15 minut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pory pokroić w półplasterki, wrzucić na niewielką ilość rozgrzanego oleju, zeszklić (około 15 minut).
Następnie podlać mlekiem, wrzucić pokrojony serek, podgrzewać do rozpuszczenia tego ostatniego.
Na koniec posolić lekko i dodać pieprzu, wymieszać z ugotowanym wg instrukcji na opakowaniu makaronem.
Na talerzach posypać parmezanem i siekaną zieleniną.
Smacznego!
Komentarze