Łososiowo- chrzanowa pasta kanapkowa

0 (0 ocen)

Połączenie żółtek, chrzanu oraz łososia jest naprawdę smaczne! Taką pastą możemy posmarować kanapkę lub nadziać połówki białek.

Składniki:

  • 6 ugotowanych żółtek jaj
    1 łyżka chrzanu tartego ostrego
    100g wędzonego łososia
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy stołowej
    3 duże rzodkiewki
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz do smaku
    ewentualnie- drobno posiekane białka jaj

Łososiowo- chrzanowa pasta kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane żółtka przepuszczamy przez sitko. Dodajemy tarty chrzan, drobno posiekanego wędzonego łososia, posiekaną rzodkiewkę oraz pietruszkę. Mieszamy wraz z musztardą i majonezem, doprawiamy do smaku (użyłam tylko małej ilości soli). Podajemy ze świeżym pieczywem lub napełniamy pastą połówki białek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy