Łosoś z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 25 min

Delikatne, rozpływające się w ustach mięso łososia przypomina mi wakacje spędzone z rodziną nad morzem.

  • 25 min

Składniki:

  • -surowy filet z łososia
    -pół cytryny
    -pół szklanki kaszy jaglanej
    -pół czerwonej papryki
    -mała czerwona cebulka
    -łyżeczka masła
    -olej z czosnkiem i suszonymi pomidorami

    Po łyżeczce:
    -słodkiej papryki
    -pieprzu cayenne
    -pieprzu cytrynowego
    -soli ziołowej

Łosoś z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła. Łososia dokładnie obsypujemy najpierw słodką papryka, pieprzem cytrynowym, pieprzem cayenne, a na koniec solą ziołową, kropimy sokiem wyciśniętym z połowy cytryny i zawijamy w folię aluminiową. Czerwoną paprykę kroimy w duże kawałki szerokości około 5cm, następnie cebulkę kroimy w pióra i kładziemy na papryce, polewamy olejem i umieszczamy na blaszce do pieczenia obok łososia. Czas pieczenia to około 10-15 minut w 180 stopniach. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy