LIZAKI CZEKOLADOWE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Słodka i zdrowa przekąska z bakaliami w środku.

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • - 6 czekolad 72% kakao
    - 5 łyżek mleka
    - 2 garści bakalii (orzechy, migdały, żurawina, nerkowce, itp.)
    - kolorowe cukiereczki do dekoracji
    - patyczki do lizaków

Lizaki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do metalowej miski łamiemy 5 czekolad, rozpuszczamy na parze wodnej. Następnie dodajemy mleko i mieszamy. Czekoladę troszkę ostudzić.

    2. Bakalie posiekać i dodać do czekolady. Z masy formować małe kuleczki.

    3. Pozostałą czekoladę rozpuścić na parze wodnej. Koniec patyczka namoczyć w czekoladzie i wbić w sam środek kulki czekoladowej.
    Powstałe lizaki włożyć do lodówki na ok. 30min.

    4. Lizaki oblać rozpuszczoną czekoladą i posypać cukiereczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy