Lizaki drobiowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Idealne danie dla dzieci jak i dorosłych. Za każdym razem robi wrażenie.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 20 skrzydełek z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    sól
    pieprz
    papryka ostra
    1,5 szkl. mąki
    4 jajka
    bułka tarta/ płatki kukurydziane
    olej do smarzenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Lizaki Przekąski

Lizaki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • lizaki drobiowe 1. Ze skrzydełek odcinamy pierwszą najgrubszą część. Nożem delikatnie nacinamy u nasady kości ścięgna tak by mięso ładnie się zsunęło ,uważając by nie spadło z kości. Lizaki obsypujemy sola, pieprzem i przyprawa. Zostawiamy na 2-3 godziny lub na cała noc. Przed panierowaniem formujemy z mięsa kulki żeby wyglądały jak prawdziwe lizaki. Do mąki dodajemy paprykę w ilosci jaka nam odpowiada . Panierujemy: mąka ; jajko ;bułka tarta bądz zmielone płatki kukurydziane. Smażymy z kazdej strony . Usmazone lizaki dopiekamy w piekarniku ok 15 min w 180stopniach, gdyz w srodku mogla niedosmazyc sie skorka. Przed podaniem 'patyczki 'lizakow owinąc folia aluminiowa.

Porady

Lizaki świtni smakuja z sosm czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować