Leczo z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kroimy cebulę w kostkę i smażymy na patelni. Kiedy lekko się zarumieni wrzucamy kurczaka pokrojonego w kostkę lub paseczki. Krótko podsmażamy i zdejmujemy z ognia.
2.Do garnka wrzucamy oczyszczoną i umytą fasolkę, dolewamy szklankę wody i gotujemy, aż lekko zmięknie. Następnie dodajemy pokrojone pomidory oraz cukinię pokrojoną w kostkę. Gotujemy 20 minut. Dodajemy paprykę również pokrojoną w kostkę, podsmażonego kurczaka z cebulką oraz posiekane ząbki czosnku. Do całości dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, papryką słodką i pikantną oraz przyprawą do leczo. Podajemy z ryżem.
Porady
Leczo dobrze smakuje podane z makaronem lub młodymi ziemniakami.
Komentarze