Leczo

0 (0 ocen)

moje ulubione danie w okresie letnim

Składniki:

  • - cukinia
    - 3 pętka kiełbasy śląskiej
    - papryka czerwona
    - 300 g pieczarek
    - puszka kukurydzy
    - 1 pomysł na chłopski garnek
    - 2 listki laurowe
    - kilka ziarenek ziela angielskiego
    - 1 kostka rosołowa

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obrać, umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paseczki, gotować do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem kostki rosołowej, ziela angielskiego i liścia laurowego.
  • 2. Kiełbasę pokroić w półplasterki, podsmażyć, dorzucić do miękkiej cukini
  • 3. paprykę czerwoną umyć, wydrążyć, pokroić w niewielkie kawałki. Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki, dodać do cukini i kiełbasy. Dodać osączoną kukurydzę. Gotować przez chwilę.
  • 4. pomysł na chłopski garnek rozrobić według przepisu na opakowaniu, wlać do gotującej się potrawy, chwilę gotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy