Łazanki

0 (0 ocen)

  • 40 min

na co dzień i od święta

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu łazanki
    0,5 kilograma kapusty kiszonej
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki smalcu ze skwarkami
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    tłuszcz do przesmażenia pieczarek

Łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Kapustę pociąć na mniejsze kawałki i ugotować. Odcedzić. Pieczarki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć pieczarki razem z cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do ugotowanej kapusty dodać 2 łyżki smalcu ze skwarkami, usmażone pieczarki z cebulką oraz ugotowany makaron. Wszystko dokładnie wymieszać i podsmażyć razem na ogniu ok 5-10 minut. Podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy