Łazanki

  • wyświetlono: 273 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

na co dzień i od święta

Kasia S
  • 40min

Składniki

1 opakowanie makaronu łazanki
0,5 kilograma kapusty kiszonej
30 dag pieczarek
1 cebula
2 łyżki smalcu ze skwarkami
pieprz do smaku
sól do smaku
tłuszcz do przesmażenia pieczarek

Sposób przygotowania przepisu:

Łazanki

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Kapustę pociąć na mniejsze kawałki i ugotować. Odcedzić. Pieczarki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć pieczarki razem z cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do ugotowanej kapusty dodać 2 łyżki smalcu ze skwarkami, usmażone pieczarki z cebulką oraz ugotowany makaron. Wszystko dokładnie wymieszać i podsmażyć razem na ogniu ok 5-10 minut. Podawać na ciepło.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylaboże narodzenie

Komentarze

Podobne przepisy

Łazanki

Dodane przez: RedakcjaPP

Łazanki

Pracuję jako pedagog, ale moją...

image-0hf75h1

Dodane przez: kuchcik89

Łazanki

smakowite!

Łazanki

Dodane przez: Gosiaczek 93

Łazanki

Szybki a zarazem pyszny obiad dla...

Dodane przez: martunia1986

Łazanki

Mój mąż i dzieci uwielbiają makaron...

Łazanki

Dodane przez: wiolka76

Łazanki

Zima za oknem, mróz zapiera dech...

Łazanki .

Dodane przez: Waldek

Łazanki

Oryginalny smak potrawy zapewniają...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.