Lato owocowe w śmietanie

0 (0 ocen)

Lato owocowe w śmietanie.

Składniki:

  • 500ml śmietany kremowej
    500g mascarpone
    2 łyżki cukru pudru
    1 melon
    20 dag winogrona
    1 arbuz
    5 brzoskwiń
    250g borówki amerykańskiej

Lato owocowe w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubić.
    Mascarpone zmiksować z cukrem i delikatnie połączyć ze śmietaną.
    Z arbuza wydrążyć kulki i ułożyć w misie na śmietanie. Przykryć śmietana.
    Następna warstwa to winogrona, przekrojone, pozbawione pesteczek i przykryte śmietaną.
    Brzoskwinie obrać ze skórki ,pokroić w cząstki i ułożyć w misie .Przykryć śmietaną.
    Z melona wydrążyć kulki i do misy pod śmietanę.
    Wierzch posypać borówką i kleksami śmietany.
    Oczywiście zawartość misy może być jeszcze bardziej urozmaicona.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy