Kwaśnica

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -1/2 kg kiszonej kapusty
    -ziemniaki
    -żeberka wieprzowe
    -kilka plastrów surowego boczku
    -1 cebula
    -2 ząbki czosnku
    -2 łyżki mąki
    -3 łyżki masła
    -4 łyżki śmietany
    -ziele angielskie
    -majeranek
    -sól
    -pieprz

Kwaśnica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę z jej sokiem gotujemy aż zmięknie. Mięso gotujemy w osobnym garnku 1 godzinę. Na patelni podsmażamy na maśle surowe plasterki boczku z czosnkiem i posiekaną cebulą. Gdy się zrumienią wrzucamy je do garnka z mięsem i dorzucamy do tego pokrojone ziemniaki. Gotujemy aż ziemniaki zmiękną. Dodajemy zawartość garnka z kapustą. Doprawiamy. Zabielamy śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy