Kurczak z pieczarkami w szpinakowym biszkopcie

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

ciasto na obiad ? jak najbardziej :)

  • 60 min

Składniki:

  • pojedynczy filet z kurczaka
    300g pieczarek
    rozmaryn, tymianek, oregano, czosnek granulowany
    sól
    olej
    3-4 plastry sera

    4 jajka
    2 czubate łyżki mąki pszennej
    1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
    1 płaska łyżeczka soli
    dwie garści świeżych liści szpinaku

Kurczak z pieczarkami w szpinakowym biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-10gx4ds 1. Białka ubić na sztywno. Dodać żółtka, zmiksować. Dodać sól. Zmniejszyć obroty miksera i wsypać obie mąki . Dodac liście szpinaku i wymieszać delikatnie. Przełożyć do formy i piec w 180*C przez ok 15min.

    Mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Pieczarki obrać, pokroić na półplasterki. Dodać do mięsa i usmażyć.

    Na upieczony biszkopt ułożyć ser. A na to wyłożyć pieczarki z kurczakiem. Zawinąć ciasto. A całość zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*C na ok 15 min.
    Gotowe pokroić w plastry. Można podawać z sosem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy