Kurczak z pieczarkami w szpinakowym biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno. Dodać żółtka, zmiksować. Dodać sól. Zmniejszyć obroty miksera i wsypać obie mąki . Dodac liście szpinaku i wymieszać delikatnie. Przełożyć do formy i piec w 180*C przez ok 15min.
Mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Pieczarki obrać, pokroić na półplasterki. Dodać do mięsa i usmażyć.
Na upieczony biszkopt ułożyć ser. A na to wyłożyć pieczarki z kurczakiem. Zawinąć ciasto. A całość zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*C na ok 15 min.
Gotowe pokroić w plastry. Można podawać z sosem .
Komentarze