Kurczak w sosie włoskim z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Lubię szybkie dania, takie wychodzą i smakują najlepiej.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ fileta z kurczaka
    • ½ kg pieczarek
    • Sos włoski z mozzarellą
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Przyprawa do kurczaka
    • ½ szk. śmietany 18 %
    • Cebula
    • pieprz

Kurczak w sosie włoskim z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
  • przyprawa 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
  • cebula 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
  • sos 5. Sos rozrabiamy z ½ szk. wody oraz ½ szk. śmietany.
  • grzyby 6. Dodajemy do grzybów, chwilę gotujemy.
  • mięso 7. Mięso przekładamy do naczynia.
  • sos 8. Polewamy sosem z grzybami.
  • danie 9. Danie gotowe.
    Smacznego.

Porady

Można podawać z makaronem, ryżem, doskonałe są też młode ziemniaczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy