Kurczak na batatach pod chmurką z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka z kurczaka, wytrybować, pokroić na kawałki. Zrobić marynatę z curry, przyprawy do dań Kucharek, posiekanego czosnku i oleju. Do marynaty włożyć kawałki kurczaka, wymieszać, odstawić do lodówki na 0,5 godziny.
Mango (duże, gotowe do jedzenia ) pokroić w kostkę i z połowy za pomocą blendera zrobić puree, dodać szczyptę pieprzu kajeńskiego. Resztę odłożyć.
Batat pokroić w cienkie plastry i ułożyć warstwami w natłuszczonej formie. Posypać warstwy solą morską.
Przesmażyć krótko zamarynowane kawałki udek i przełożyć na bataty. Posypać resztą mango.
Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z puree z mango. Pianką przykryć zawartość formy i posypać pieprzem kajeńskim.
Piec 25 minut w temperaturze 180 stop
Komentarze