morszczuk w kukurydzianej panierce

0 (0 ocen)

Ryba o soczystym wnętrzu z chrupiącą panierką.

Składniki:

  • 1 kg. mrożonych filetów z morszczuka
    mleko
    sól
    pieprz cytrynowy
    suszona mieszanka ziół
    Panierka:
    2 jajka
    5 łyżek mleka
    1/2 szklanki mąki kukurydzianej
    1/2 szklanki drobno pokruszonych płatków kukurydzianych
    olej do smażenia

Morszczuk w kukurydzianej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kukurydziany morszczuk 1. Morszczuka namoczyć w mleku odstawić do rozmrożenia.
    Rybę opłukać , osuszyć.
    Położyć skórą do dołu.
    Pokroić na mniejsze kawałki , każdy oprószyć przyprawami.
  • Kukurydziany morszczuk 2. Jajka roztrzepać z mlekiem , płatki połączyć z mąką kukurydzianą.
    Każdy kawałek ryby maczać najpierw w jajku a następnie w suchej panierce.
  • Kukurydziany morszczuk 3. Na patelni rozgrzać olej , smażyć rybę na rumiano z obu stron.
  • Kukurydziany morszczuk 4. Usmażoną wyłożyć na ręcznik papierowy by ociekła z nadmiaru tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy