Kruche miseczki z farszem mięsnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło posiekać z mąką, dodać sól oraz proszek do pieczenia i 1/2 szklanki wody, zagnieść gładkie ciasto, schłodzić w lodówce około 30 minut.
Ziemniaki i marchew zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę i wszystko dodać do mięsa mielonego, doprawić solą, pieprzem ziołowym i czarnym.
2.Ciasto cienko rozwałkować, wyciąć większe krążki ( około 10 cm średnicy), na środku położyć nadzienie i podnosząc brzeg ciasta uformować miseczki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3.Pieczemy w temp. 200 st około 25-30 minut, podajemy z sosem czosnkowym.
Porady
Doskonale sprawdza się na luźnym spotkaniu w gronie znajomych.
Komentarze