Zdrowsza i smaczniejsza odmiana tradycyjnego kotleta schabowego.
1 godz. 10 min
Składniki:
1,20 schabu bez kości
70 g drobno startego parmezanu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 jajka
70 g bułki tartej
1/2 łyżeczki oregano
przyprawa do mięs Knorr
oliwa z oliwek
Kromki ze schabu w serowo-pietruszkowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab pokrój na grubsze kromeczki tak jak chleb,umyj,osusz ,następnie rozgnieć lekko dłonią,oprósz z obu stron przyprawą Knorr.
Jajka rozkłóć i przy pomocy pędzelka posmaruj obficie mięso z obu stron.
Bułkę tartą wymieszaj z serem,natką pietruszki i oregano,a następnie obtaczaj w niej plastry schabu.
2.Opanierowane kromeczki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia po wierzchu skrop oliwą z oliwek i wstaw do nagrzanego piekarnika do 170 stopni góra i dół i piecz około 30-35 minut.
Komentarze