Kromki ze schabu w serowo-pietruszkowej panierce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Zdrowsza i smaczniejsza odmiana tradycyjnego kotleta schabowego.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1,20 schabu bez kości
    70 g drobno startego parmezanu
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 jajka
    70 g bułki tartej
    1/2 łyżeczki oregano
    przyprawa do mięs Knorr
    oliwa z oliwek

Kromki ze schabu w serowo-pietruszkowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokrój na grubsze kromeczki tak jak chleb,umyj,osusz ,następnie rozgnieć lekko dłonią,oprósz z obu stron przyprawą Knorr.
    Jajka rozkłóć i przy pomocy pędzelka posmaruj obficie mięso z obu stron.
    Bułkę tartą wymieszaj z serem,natką pietruszki i oregano,a następnie obtaczaj w niej plastry schabu.
  • 2. Opanierowane kromeczki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia po wierzchu skrop oliwą z oliwek i wstaw do nagrzanego piekarnika do 170 stopni góra i dół i piecz około 30-35 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy