Eskalopki ze schabu

4.44 (161 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne mięsko z dodatkami,świetny obiad dla całej rodziny.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 800 g schabu bez kości
    duża cebula
    500 g pieczarek
    200 g startego sera żółtego
    4 łyżki majonezu
    4 łyżki keczupu pikantnego
    1 łyżka masła
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.44 (161 ocen)

Eskalopki ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,osuszyć i pokroić w plastry na grubość 2 cm,lekko rozbić tłuczkiem do mięsa,opruszyć solą i pieprzem.
    Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki następnie poddusić na maśle,doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Mięso ułożyć na blaszce i kolejno układać warstwy cebuli,pieczarek i startego sera,na każdym kotlecie rozprowadzić majonez,a na wierzchu ułożyć warstwę keczupu.
    Piec w temperaturze 180 stopni C około 45-50 minut.

Porady

Eskalopki smakują wspaniale z ryżem jak i z ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować