Pyszne mięsko z dodatkami,świetny obiad dla całej rodziny.
1 godz. 10 min
Składniki:
800 g schabu bez kości
duża cebula
500 g pieczarek
200 g startego sera żółtego
4 łyżki majonezu
4 łyżki keczupu pikantnego
1 łyżka masła
sól i pieprz do smaku
Eskalopki ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć,osuszyć i pokroić w plastry na grubość 2 cm,lekko rozbić tłuczkiem do mięsa,opruszyć solą i pieprzem.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki następnie poddusić na maśle,doprawić do smaku solą i pieprzem.
Cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2.Mięso ułożyć na blaszce i kolejno układać warstwy cebuli,pieczarek i startego sera,na każdym kotlecie rozprowadzić majonez,a na wierzchu ułożyć warstwę keczupu.
Piec w temperaturze 180 stopni C około 45-50 minut.
Porady
Eskalopki smakują wspaniale z ryżem jak i z ziemniakami.
Komentarze