SAKIEWKI ZE SCHABU Z FARSZEM SEROWO- PIECZARKOWYM

4.5 (177 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dzisiaj przepis na smaczne sakiewki ze schabu z serem i pieczarkami, idealna na obiad i nie tylko.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •1 kg schabu
    •250 g sera żółtego
    •400-500 g pieczarek
    •2 cebule
    •sól, pieprz, czosnek w proszku do smaku
    •ostry ketchup
    •mąka i bułka tarta do panierowania
    •2 jajka
    •olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Zrazy

Sakiewki ze schabu z farszem serowo- pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Schab myjemy, tniemy na plastry i cienko ubijamy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
    2.Pieczarki i cebulę szatkujemy, doprawiamy solą, podpiekamy na odrobinie oleju do momentu aż płyny odparują. Odkładamy do miseczki i studzimy.
    3.Ser kroimy w plastry.
    4.Na każdym kotlecie rozsmarowujemy łyżkę ketchupu, kładziemy plaster sera i porcję pieczarek, zwijamy starannie, z brzegami podwiniętymi do środka.
    5.Sakiewki panierujemy w mące, rozmąconych jajkach i bułce tartej.
    6.Smażymy na oleju z każdej strony kilka minut, następnie sakiewki przekładamy na blaszkę i podpiekamy 15-20 minut w temperaturze 180% C.
    7.Podajemy ciepłe z ulubionymi dodatkami.
    8.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować