Krokiety z kapustą i pieczarkami według Czarka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiana potrawa przez wielu smakoszy.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • farsz:

    słoik 900 ml.kapusty kiszonej
    1 kg. pieczarek
    sól, pieprz do smaku

    ciasto na 6 placków:

    2 jaja
    1 szklanka mleka
    1 szklanka ciepłej przegotowanej wody
    2 łyżki oleju
    1,5 szklanki mąki
    szczypta soli

Krokiety z kapustą i pieczarkami według czarka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy mleko, wodę 2 łyżki oleju i wbijamy 2 jaja. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy 1,5 szklanki mąki i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut i po tym czasie smażymy. Na usmażone placki nakładamy farsz,zawijamy krokiety i podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano.

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy