Krem z pieczonej papryki

0 (0 ocen)

Uwielbiam zupy kremy. Są delikatne i małokaloryczne.

Składniki:

  • pasek żeberek
    kilka ziemniaków
    3 duże czerwone papryki
    marchew
    pietruszka
    pół cebuli
    3 łyżki oliwy z oliwek
    vegeta, czosnek granulowany, koperek, ziarna słonecznika

Krem z pieczonej papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć. Obrać marchew, pietruszkę, ziemniaki i cebulę. Pokroić w drobne kawałki. Do garnka włożyć żeberka, zalać wodą dodać warzywa. Gotować ok 1 minut.
  • 2. Paprykę umyć pokroić w drobne paski, ułożyć na blaszce skropić oliwą. Piec ok 20 minut w 180 stopniach. Przełożyć do garnka wraz z oliwą. Gotować jeszcze chwilę.
    Wyjąć mięso, zblendować na gładka masę. Doprawić, każdą porcję posypać ziarnami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy