Krem pieczarkowy

  • wyświetlono: 87 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zdrowa i smaczna zupa na obiad.

profilowe
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Pieczarki świeże 40 dag
Włoszczyzna 1 tacka
Masło 2 łyżki
Żółtko jaja 1 szt.
Mąka ziemniaczana 2 łyżki
Śmietana 18% ½ szklanki
Sól i pieprz do smaku
Natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Krem pieczarkowy

  • 1. Wykonanie:
    Włoszczyznę oczyścić, pokroić, zalać 4 szklankami wody i zagotować. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i usmażyć na maśle, wrzucić do zupy i gotować przez pół godziny, następnie zmiksować. Połowę śmietany połączyć z mąką, dobrze rozbełtać, wlać do zupy i zagotować. Resztę śmietany roztrzepać z żółtkiem, dodać również do zupy i już nie gotować. Posypać natką pietruszki i podawać np. z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarki

Komentarze

Podobne przepisy

Krem pieczarkowy

Dodane przez: RedakcjaPP

Krem pieczarkowy

Zupa bardzo smakowała mamie i siostrze.

krem pieczarkowy z papryką

Dodane przez: tymiankowa

krem pieczarkowy z papryką

zwykły krem z pieczarek ale za...

Zupa - krem cebulowo - pieczarkowa

Dodane przez: DanusiaC

ZUPA - KREM CEBULOWO - PIECZARKOWY

Rozgrzewająca, aromatyczna i syta...

Pieczarkowa zupa-krem

Dodane przez: MałaMi

Pieczarkowa zupa-krem

Moja pierwsza zupa-krem. Wyrazisty...

image-1ex02p1

Dodane przez: kretka

Zupa/krem pieczarkowy

Zupkę przygotowałam na małe przyjęcie...

Zupa-krem pieczarkowo- szparagowy

Dodane przez: rzelkazag

Zupa - krem pieczarkowo- szparagowy

Szparagi są kolejnym produktem,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE