Krem pieczarkowy

5 (181 ocen)

  • 40 min

Szybka zupa krem na obiad :-) bardzo smaczna z grzankami

  • 40 min

Składniki:

  • 50 dkg pieczarek
    1/4 selery
    250 ml śmietany kremówki 30 %
    1/2 litra bulionu warzywnego
    sól, pieprz
    pietruszka natka
    1 cebula
    olej rzepakowy
    3 łyżki grzanek
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Krem pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • seler starta i cebulka 1. Pieczarki myję, i obieram. Następnie kroję na małe kawałki.
    Cebulę obieram , kroję w piórka, seler obieram i ścieram na tarce jarzynowej i przesmażam na patelni na oleju, dodaję pieczarki.
  • pieczarki pokrojone 2.
    Całość dalej duszę, dolewam bulion warzywny. Następnie przekładam do miski od robota i miksuję blenderem na gładką konsystencje. Przelewam do garnka, dodaję śmietanę, doprawiam solą , pieprzem. Chwilę podgrzewam ale nie do zagotowania. Podaję z grzankami i kawałkami pieczarek oraz pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować