Krem dyniowy z curry i grzankami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tania szybka i pyszna zupka

  • 30 min

Składniki:

  • 2 l bulionu( ja robię 2l wody + 2 kostki drobiowe)
    ok 40-50 dag dyni( ja używam mrożonej 1,5 woreczka śniadaniowego dyni)
    2 duże cebule
    sól, pieprz cukier curry

Krem dyniowy z curry i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do wrzącego bulionu wrzucam dynie i gotuje aż się rozsypie(tzn zmięknie) dodając sól pieprz curry i goździk.
    Na patelni na odrobinie masła lub margaryny przysmażam cebylę w talarkach na lekko złoty kolor. dorzucam ją do dyni. całość jeszcze chwilkę gotuje. Zdejmuje z gazu i blenderuje na gładką masę. dodaje do smaku cukru i curry. na blaszce w piekarniku suszę grzaneczki( chleb w kosteczkę).
    Zupę podaje z grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy