Roladki drobiowe z serem ricotta i szpinakiem zapiekana w sosie marinara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przekroic na mniejsze płaty i lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
2.Farsz: Szpinak sparzyc wrzątkiem, odcedzić a po wystygnięciu dobrze wycisnąć. Podzielić na mniejsze części. Ser ricotta zmieszać z jajkiem, dodac drobno posiekany czosnek i szpinak. Doprawić sola i pieprzem.
3.N każdy płat mięsa nakładać łyzką farsz a następnie zawinąc w rulon. Obtaczac w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Obsmażyc na rozgrzanym tłuszczu a następnie ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na mięso wyłożyc sosmarinara, posypać startym serem mozzarella i zapiekac prez ok. 1 godz. w piekarniku nagzanym do 180 stopni.
Komentarze