Kotlety ryżowe z burakami i mozzarellą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety ryżowe z dodatkiem czerwonych buraków, cebuli i sera mozzarella.

Składniki:

  • 2 ½ szklanki ugotowanego ryżu
    1 cebula
    2 ugotowane buraki
    2 jajka
    1 kulka mozzarelli
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    koperek do posypania
    bułka tarta

Kotlety ryżowe z burakami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety ryżowe z burakami i mozzarellą 1. W misce łączymy ze sobą ugotowany ryż, pokrojone w drobną kostkę buraki, podsmażoną wcześniej drobno pokrojoną cebulę. Całość mieszamy, wbijamy jajka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotlety. W środku każdego robimy wgłębienie do którego wkładamy kawałek sera mozzarella. Obtaczamy lekko w bulce tartej i posypujemy koperkiem. Tak przygotowane kotlety wkładamy do nagrzanego piekarnika w temperaturze 190 stopni na około 20 minut. Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2015

Komentarze

Podobne przepisy