KOTLETY MIELONE Z KASSAWA GARI

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kassawa to produkt bezglutenowy, którym można śmiało zastąpić bułkę tartą.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 6 kotletów:

    500g łopatki wieprzowej
    4  płaskie łyżki Kassawa Gari
    1 mała szalotka
    1 jajko
    ok. 6 łyżek wody
    sól, pieprz
    ulubione przyprawy
    olej rzepakowy do smażenia

Kotlety mielone z kassawa gari - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i zmielić. Szalotkę obrać i drobno posiekać. Dodać do mięsa. Dodać Kassawę, jajko, wodę, doprawić solą, przyprawami i pieprzem. Całość bardzo dobrze wyrobić. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju rzepakowego. Z masy mięsnej formować kule, które spłaszczyć dłonią. Smażyć z obu stron przez kilka minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy